Wiebes betaalt symbolische boete aan Veilig Verkeer Nederland

Minister Wiebes zal voortaan in auto’s een gordel dragen. Na afloop van de ministerraad zei hij dat hij zijn collega Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur dit heeft moeten beloven.

Gisteren waren in het tv-programma Jinek beelden van Wiebes te zien, die achterin een auto zat. Op de vraag of hij zijn veiligheidsgordel niet om moest, antwoordde hij dat hij daar “een beetje stout” in is. Hij zei verder dat hij de gordel meestal niet omdoet.

Dat leidde tot boze reacties van mensen die zich afvroegen of de minister boven de wet staat. Wiebes zei vandaag dat hij gisteren een eerlijk antwoord heeft gegeven op de vraag over de gordel en dat hij daarover niet wilde jokken.

Wet geldt voor iedereen

Maar hij is het ermee eens dat hij het goede voorbeeld moet geven, al zal hij “nog steeds op allerlei terreinen wel eens stout zijn”. Wiebes zal de boete die staat op het niet dragen van een gordel (149 euro) overmaken aan Veilig Verkeer Nederland. “Dat leek me een goed symbolisch gebaar, want de wet geldt voor iedereen.”

Van Nieuwenhuizen zei dat ze Wiebes “stevig de oren heeft gewassen”. Volgens haar moet je hier niet lacherig over doen, omdat verkeersveiligheid een serieuze zaak is.

Bron: NOS.nl
Klik op de afbeelding voor het originele artikel op nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Free Web Hosting