Libelle

Tijdschrift Libelle


-- Berichten van gisteren of eerder.
Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM. Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo'n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen. Eerder extra levering coronavaccin Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen. Uitnodiging van huisarts Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten. Janssen vaccin Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet. Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord: De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook RIVM waarschuwt voor oplichting: “Neppe uitnodiging voor vaccinatie in omloop” Afgelopen halfjaar besmet geweest met corona? Dan hoef je maar één prik Bron: AD. Beeld: Getty Het bericht Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Eerder zag het er nog naar uit dat we dit weekend zonnig weer zouden krijgen, maar het lijkt er op dat we toch nog even geduld moeten hebben. Het weer dat we de afgelopen twee dagen hebben gehad, houdt namelijk nog wel even aan. Volgens Buienradar-meteoroloog Maurice Middendorp laat het lenteweer zich voorlopig niet zien. En dat is toch een flinke domper… Volgende week wel droog Na dagen van grijze wolken, regen en frisse temperaturen was het vooruitzicht van lenteweer érg aantrekkelijk, maar voorlopig zit het er dus nog niet in. Zaterdag en zondag start de dag zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die de zon wegdrukken. Ook maandag en dinsdag is het weer nog niet om over naar huis te schrijven: er valt hier en daar nog een kleine regenbui, maar de rest van de week houden we het waarschijnlijk wel droog. “Het is ook redelijk windstil nu en als de zon schijnt dan merk je echt wel dat het april is,” aldus Middendorp. Waar dan wel lenteweer? Hoewel het aardig fris gaat zijn, is het volgens Middendorp verstandig om je alsnog goed in te smeren. “Het voelt buiten misschien niet als halverwege april, maar de zon heeft nu een zonkracht van 4. in de wintermaanden staat de zon laag en voel je dat minder. Maar in de zomermaanden komt de zon steeds hoger te staan en wordt hij steeds feller. Hierdoor kan je sneller verbranden.” Mensen die willen genieten van lenteweer kunnen volgens hem het beste een bezoekje brengen aan het noorden van het land en dan met name het Waddengebied. Daar zal het zonnetje volgende week lekker schijnen en kan het tot wel 17 graden worden. De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Libelle Legt Uit: hoe schadelijk zijn de eerste zonnestralen in de lente? Als je veilig de zon in wil, moet je met minimaal deze zonnefactor smeren Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty Het bericht Helaas pindakaas: lenteweer laat nog even op zich wachten verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Als er iemand is die er geen moeite mee lijkt te hebben op gewicht te blijven, dan is het Sonja Bakker wel. De dieetgoeroe deelde vandaag op haar Instagram-account een kiekje van zichzelf in een sportoutfit en werd direct overspoeld met complimentjes. De volgers van Sonja Bakker zijn duidelijk onder de indruk van haar fitte lichaam. “Probeer elke dag wat te sporten” “Wist je dat goede voeding en sporten hand in gaan samen gaan?” zo schrijft Sonja Bakker bij het kiekje. “Veel mensen vragen al ze willen gaan afvallen of sporten erbij belangrijk is. Mijn antwoord hierop is JA! Door sporten word je sterker en krijg je juist energie. Probeer elke dag wat te sporten. Dat kan ook wandelen zijn.” aldus Sonja. Haar volgers reageren enthousiast op de foto. “Knap dat je zo slank bent,” zo reageert iemand. “Je ziet er goed uit,” zo reageert een ander. Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Sonja Bakker (@sonjabakker.nl) Moeilijke tijd voor Sonja Bakker Sonja heeft niet bepaald de makkelijkste tijd achter de rug. De dieetgoeroe heeft het nog steeds erg moeilijk met het overlijden van haar vader en heeft recentelijk haar relatie verbroken met Barry. Na een heftige ruzie eind vorig jaar kwamen de twee uiteindelijk toch weer samen. Het leek erop dat alles weer goed ging tussen het koppel, maar begin maart werd Barry veroordeeld vanwege fysiek geweld tegen Sonja. Hij kreeg van de politierechter een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken opgelegd, met een proeftijd van twee jaar. Barry is in hoger beroep gegaan en Sonja niet veel later weten dat ze inmiddels niet meer samen zijn. Sonja Bakker (46) is niet zomaar van ex Barry af: De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Dit is de reden waarom Sonja Bakker de relatie met Barry nu definitief heeft verbroken Sonja Bakker reageert na kritiek op figuur: “Verdriet gaat je niet in de koude kleren zitten” Bron: Instagram. Beeld: Brunopress, Instagram screenshot Het bericht Sonja Bakker overspoeld met complimenten na delen van sportief kiekje verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Dat prins Philip ontzettend geliefd was, blijkt wel uit de enorme bloemenzee die momenteel bij Buckingham Palace ligt. Een deel van de bloemen is inmiddels overgebracht naar Marlborough House, waar prins Charles en zijn vrouw Camilla vandaag een bezoekje hebben gebracht. De twee werden op de foto gezet terwijl ze bij de bloemenzee stonden. Respect betuigen aan prins Philip Prins Philip overleed vorige week op 99-jarige leeftijd. Hoewel er dringend werd verzocht om geen bloemen neer te leggen bij de koninklijke residenties, zijn er toch veel mensen die het niet konden laten om hun laatste eer te betuigen aan de prins. Buiten de hekken van Buckingham Palace ligt een enorme hoeveelheid bloemen, foto's en kaarten en ook in de koninklijke parken in Londen zijn inmiddels verschillende gedenkplekken ontstaan. Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse) Bloemen, kaartjes en foto's Een deel van de bloemen zijn overgebracht naar Marlborough House, waar Philips zoon Charles en zijn vrouw Camilla de bloemenzee hebben bezocht. De twee stonden enige tijd stil bij de bloemen en hebben ook de tijd genomen om de vele kaartjes, tekeningen en foto's te bekijken. Ook op Instagram werd gister op het officiële account van het koningshuis stil gestaan bij het overlijden van prins Philip. Er werd een prachtig kiekje gedeeld van Elizabeth en Philip samen met hun achterkleinkinderen: Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Tijdens uitvaart Philip is déze schone taak voor Kate weggelegd Britse koninklijke familie deelt liefdevolle privéfoto's ter nagedachtenis aan prins Philip Bron: RTL Boulevard. Beeld: Getty Het bericht Ontroerend gezicht: Charles en Camilla staan bij bloemenzee voor prins Philip verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. Marco Borsato Na een jaar afwezigheid laat Marco Borsato (54) weten dat hij momenteel weer vaak in de studio te vinden is én ook volop plannen aan het maken is. Om zijn fans op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes, lanceert hij zelfs persoonlijk nieuwsbrief: Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato) Connie Witteman Connie Witteman (69) laat weten dat het inmiddels weer wat beter gaat met haar zoon Marvin, die corona heeft en naar de ic was overgeplaatst. “Marvin is van de ic af en terug naar de afgesloten COVID-afdeling gebracht,” zo vertelt ze. “Zijn waardes zijn net gemeten en het gaat gelukkig de goede kant op!” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door ₵Ø₦₦łɆ₴₱Ø₩ɆⱤ (@conniespower) Sylvie Meis Waarom veel mensen last hebben van coronakilo's is dat bij Sylvie Meis (43) absoluut niet het geval. De presentatrice laat weten dat ze nog steeds volop aan het sporten is en plaatst dan ook op Instagram een kiekje van zichzelf in haar sport-outfit. “Workout time”, zo laat ze weten. Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis) Natasja Froger Voor Natasja Froger (55) is het vandaag een bijzondere dag. Het is namelijk precies 21 jaar geleden dat zij en René Froger elkaar symbolisch het ja-woord gaven. De presentatrice deelt daarbij een romantisch kiekje van hun bruiloft: Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger) Marly van der Velden Actrice Marly van der Velden (33) geniet nog even na: woensdag stonden zij en haar vriend namelijk stil bij het feit dat ze al twaalf jaar samen zijn. En dat is volgens Marly best een wonder, gezien zijn slechte openingszin: Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) Pauline Wingelaar Pauline Wingelaar laat weten dat ze flink ziek: ze heeft corona. “Wat een venijnig virus is dat zeg”, zo schrijft ze. “Het ene moment gaat het wel en het andere moment voel je je enorm ellendig…” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Pauline Wingelaar (@paulinewing) Fatima Moreira de Melo Fatima Moreira de Melo (42) heeft voor vandaag haar joggingpak verruild voor een héél andere outfit. De voormalig hockeyspeelster laat weten dat ze een fotoshoot heeft en dat betekent ook dat ze zich eindelijk weer eens lekker mag optutten: Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door FATIMA MOREIRA DE MELO (@fatimademelo) De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Sterren Scrollen: oude foto's van Antonie en Wendy blij voor haar moeder Sterren Scrollen: Robin Martens showt babybuik en feest voor Samantha Steenwijk Bron: Instagram. Beeld: BrunoPress. Het bericht Sterren scrollen: Connie deelt ziekenhuis-update en Sylvie is klaar om te sporten verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Het is 36 jaar geleden dat de vader van Anneke zichzelf van het leven beroofde. Toch durft ze daar pas sinds een jaar of twee open over te zijn. “Vanuit de kerk mochten we er niet over praten. Ik durfde het ook niet, de vooroordelen zijn zo hard.” “Mijn vader stapte uit het leven toen ik 17 jaar was. Ik ging die ochtend naar school en nam afscheid zoals ik altijd deed. Een kus, tot straks en nog even zwaaien voor het raam. Een uur later werd ik uit de klas gehaald. Ik voelde direct dat het om mijn vader ging. Het was niet de eerste keer dat hij een poging had gedaan. Deze keer was het gelukt. Wat ik voelde toen ik het hoorde… ik rende huilend de deur uit. Een vriendinnetje kwam achter me aan en vroeg wat er was. Toen ik het vertelde zei ze: ‘je moet stoppen met huilen en sterk zijn voor je moeder.' Dat heb ik gedaan, alleen op zijn uitvaart heb ik een traan gelaten. Daarna kwam er een enorme boosheid.” “Mijn vader leed door zijn oorlogsverleden aan zware depressies. Ik herinner me hem als een boze, verdrietige man. Toch had ik wel echt een band met hem. Op zijn goede dagen was hij lief en die momenten koesterde ik.” Vraagtekens “Ik was vooral boos over de manier waaróp hij het heeft gedaan. Hij heeft zich voor een vrachtauto gegooid, op een weg dicht bij ons huis. Een weg waar je 100 kilometer per uur mag. Die aanrijding is zo keihard gegaan. Hoe kón hij dit doen? Op een moment dat we hem zo hard nodig hadden? Ik bleef achter met zoveel vraagtekens en schuldgevoel. ‘Had ik beter naar hem moeten luisteren?', ‘wist ik eigenlijk wel wat hem bezighield?', had ik niet vaker ‘ik hou van je' moeten zeggen?' Na de boosheid en het schuldgevoel kwam het echte verdriet. Dat betekende huilbuien, slapeloze nachten en iedere zondag naar zijn graf. Nog steeds mis ik hem elke dag. Ik kan zelfs nóg dat eerste verdriet nog voelen.” Boze buitenwereld “Ik heb me lang geschaamd. Het was een taboe als iemand zelfmoord pleegde. De kerk verbood ons min of meer om erover te spreken, dus ik wist niet beter dan dat het iets was waar je je voor moest schamen. Mijn moeder heeft hemel en aarde moeten bewegen om mijn vader vanuit de kerk te mogen begraven. Want wat hij had gedaan was een doodzonde. Uiteindelijk heeft hij toch een kerkelijke uitvaart gekregen, al was het een heel sobere.” Vooroordelen “Naast de schaamte had ik ook het gevoel dat ik mijn vader moest beschermen en vertelde ik tegen iedereen die ernaar vroeg dat hij verongelukt was. Ik durfde het gewoon niet te vertellen. Ik hoorde in mijn omgeving genoeg vooroordelen als het ging over mensen die zelf uit het leven waren gestapt. Want wat voor persoon ben je als je je nabestaanden en zeker je kinderen zoiets aandoet? Dan ben je een lafaard. En als je er ook nog anderen bij betrekt zoals treinmachinisten of vrachtwagenchauffeurs, ben je helemaal laag. Ik kon wel door de grond gaan als ik zulke dingen hoorde. Nee, ik durfde echt niets te zeggen.” Therapie “Uiteindelijk heb ik met behulp van een therapeut mijn schaamte, schuldgevoel en boosheid los kunnen laten. Al zal dat nooit helemaal lukken. Het is ook eigenlijk pas sinds een jaar of twee dat ik durf te zeggen dat mijn vader zichzelf van het leven beroofde. De eerste aan wie ik het vertelde was mijn schoonmoeder, haar reactie was niet mals. Dat was heftig; ook zij had haar oordeel klaar. Toch kan ik er nu wel over praten. Ik hang het niet aan de grote klok, maar als iemand ernaar vraagt, vertel ik wat er gebeurd is.” Worstel jij zelf ook met zelfmoordgedachten of ken je iemand in je omgeving? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113. De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Eline (43) werd verkracht tijdens haar nachtdienst: “De man bleef maar doorgaan”
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
máxima
Koningin Máxima (49) ziet er tijdens haar werkbezoek aan het Internationaal Theater Amsterdam weer uit om door een ringetje te halen. Het werkbezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronacrisis voor de programmering, en hoe het theater een groot publiek probeert te bereiken. Maar óns oog dwaalt stiekem af naar de fabuleuze jurk die onze koningin draagt. In het kader van april doet wat-ie wil kiest Máxima vandaag niet voor een li-la-lente look, maar juist voor een donkere jurk. Desalniettemin zet ze er de bloemetjes mee buiten. Máxima in een bloemenjurk Voor de nodige lente-inspiratie kun je gerust bij Máxima in de kast kijken. Ze combineert verschillende trends: van de bloemenprint – ieder voorjaar weer een hit – tot de (midi)lengte van de jurk. En zoals Máx graag doet, completeert ze het geheel met een frisse knalkleur die in dit geval terugkomt in haar jas, tas en pumps. De jurk met raglanmouw van Natan droeg onze koningin trouwens eerder al in 2019. De rode jas op de foto's is trouwens één van Máxima's persoonlijke favorieten. Ook deze hangt al een paar jaar in de kast. Zo droeg ze de jas bijvoorbeeld nog bij de de uitreiking van de Prins Claus Prijs in 2019 (zie hier). Door de jas nu met een andere jurk en schoenen te combineren, recyclet ze haar kledingstukken zonder voor de tweede keer in dezelfde outfit te verschijnen. Lees ook: 5x de leukste dierenprint outfits van koningin Máxima Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, onze koningin. Máxima's garderobe hangt vol met de meest prachtige outfits. Af en toe draagt ze een item opnieuw, maar toch geeft ze alsnog elk jaar behoorlijk wat geld uit aan haar garderobe. Hoeveel ongeveer? Dat vertelt Anne-Flore je in deze video. De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Vrolijk: déze geruite jas droeg koningin Máxima vandaag opnieuw Waarom de beroemde ‘traanfoto' van Máxima bijna niet was gemaakt Bron: Modekoningin Máxima. Beeld: Brunopress Het bericht Rood, bloem, blauw… Máxima ziet er weer práchtig uit verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Als er iets is waar veel mensen op dit moment behoefte aan hebben, dan is het aan níet thuis zitten. Helaas is het te laat om je nog op te geven voor de proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos (want deze week). Maar opgeven voor het Spaanse eiland Gran Canaria kan vanaf 19 april en er is nóg een lichtpuntje: de kans bestaat dat Griekenland binnenkort aan het lijstje van potentiële vakantielanden* wordt toegevoegd. Griekenland wil namelijk af van de quarantaineplicht voor toeristen uit de rest van de Europese unie. Week zelfisolatie na aankomst Op dit moment is het nog zo dat Europeanen die naar Griekenland gaan, een week in zelfisolatie moeten na aankomst. Een pittige maatregel, want dit betekent dat je eigenlijk minimaal twee weken een vakantie moet boeken, wil je nog een beetje van het land kunnen genieten. Volgens Griekse media doet de Griekse regering er momenteel alles aan om deze maatregel op te kunnen heffen. Het liefst al vanaf komende maandag. Toerisme erg belangrijk voor Griekenland Dit betekent niet dat vakantiegangers straks zomaar naar Griekenland kunnen afreizen. Zo moeten ze ingeënt zijn tegen corona of een negatieve corona-uitslag kunnen laten zien. Ook willen de autoriteiten steekproefsgewijs reizigers gaan testen. Dat de regering er zo'n haast achter zet, is begrijpelijk. Toerisme is namelijk een belangrijke sector voor de Griekse economie. Het was eigenlijk de bedoeling dat de maatregelen voor buitenlandse bezoekers op 14 mei zouden worden versoepeld, maar de kans is groot dat dit nu nog eerder gaat gebeuren. Voordat het zo ver is, moeten experts eerst nog wel groen licht geven voor het plan van de Griekse regering. De hoop is dat dit vrijdag zal gebeuren. Quarantaineplicht Vandaag werd ook bekend gemaakt dat er per 15 mei een quarantaineplicht komt voor mensen die vanuit een risicogebied naar Nederland reizen. Ingewijden melden dat het demissionaire kabinet hier morgen een besluit over gaat nemen. Het is nu al de bedoeling dat reizigers uit risicolanden tien dagen in quarantaine gaan, maar veel mensen houden zich daar niet aan. *Verenigde Staten, Israël, het Verenigd Koninkrijk, Servië en de Verenigde Arabische Emiraten. Geen vakantie? Niet getreurd: zó haal je het vakantiegevoel gewoon in huis: De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Door déze 17 vakantiedagen op te nemen, ben je in totaal 31 dagen vrij Europese gezondheidspas maakt zomervakantie in het buitenland mogelijk Bron: RTL Nieuws. NOS. Beeld: Getty Images. Het bericht Eindelijk: tzatziki, moussaka, souvlaki, frappé en ouzo komen steeds dichterbij verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Verdrietig nieuws voor Marlijn Weerdenburg (38) en haar familie. De hoogzwangere presentatrice/actrice maakt zojuist op social media bekend dat haar moeder is overleden. Op 14 april heeft ze samen met de familie afscheid moeten nemen van hun moeder en oma na een ‘kort en plotseling ziektebed', vertelt Marlijn in haar bericht. Moeder van Marlijn Weerdenburg overleden ‘Dubbel zo moeilijk te bevatten, zo aan het einde van mijn zwangerschap. We kunnen het zelf nog maar amper geloven dat ze er echt niet meer is.' Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Marlijn Weerdenburg (@marlijnweerdenburg) Tekst gaat hieronder verder ‘Dankbaar ben ik haar, voor haar onbaatzuchtigheid. Voor alle liefde, aandacht en zorg die ze aan mij en m'n naasten heeft gegeven. Ze is mijn grootste voorbeeld. En ook al zal ik haar nooit evenaren, ik zal op zoek gaan, naar stukjes van haar in mij, van tijd tot tijd', vervolgt Marlijn verder. ‘Lieve mama, rust zacht.' En aan de rest van Nederland: ‘Ik vraag je of je de privacy van mij en mijn naasten wil respecteren, zodat we in alle rust dit diepe verdriet kunnen verwerken.' Zwanger Terwijl ze dit verlies moet verwerken, is Marlijn ondertussen hoogzwanger. Onlangs onthulde ze het geslacht van haar tweede kindje: zoontje Teun (3) krijgt er een broertje bij. ‘Er zwaait hier dus een jongen naar jullie', schreef ze bij een foto van de echo, waarop het net lijkt of het jochie naar de wereld zwaait. De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Marlijn Weerdenburg openhartig over pestverleden Marlijn Weerdenburg openhartig over tijd na gestolen privéfoto's Beeld: BrunoPress. Het bericht Moeder hoogzwangere Marlijn Weerdenburg plotseling overleden verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om alert te blijven. Gebruik jij de CoronaMelder-app al op je smartphone? Wij zetten de feiten en fabels over de app voor je op een rij. In opdracht van de Rijksoverheid Hoe helpt CoronaMelder tegen corona? Help de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. De app is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. Hierdoor kunnen mensen die nog geen klachten hebben eerder gewaarschuwd worden. Je ontvangt een melding, wat nu? Ontvang je een melding? Raak dan niet in paniek: het is niet zeker dat jij dan ook corona hebt. Je hebt extra kans gelopen op besmetting: misschien heb je corona. Als je een melding krijgt dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Alle informatie daarvoor staat in de tekst van de melding. Zo voorkom je dat je mensen in je omgeving onbewust besmet. Want ook voordat je klachten krijgt, kan je al besmettelijk zijn. Zo helpt de app om elkaar te beschermen tegen corona. Feit of fabel? De app vraagt nooit om persoonlijke gegevens. Feit! Als je CoronaMelder downloadt, hoef je géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Door het gebruik van de app gaat de batterij van mijn telefoon sneller leeg. Fabel! De app verbruikt weinig energie. De app gebruikt Bluetooth Low Energy (lage energie-bluetooth). Dit is een speciale vorm van bluetooth die weinig stroom gebruikt. Hoeveel procent van je batterij de app precies gebruikt, verschilt per telefoon. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Feit! Je bent helemaal vrij in je keuze om de app wel of niet te gebruiken. Ik heb nog nooit een melding gehad dus de app werkt niet. Fabel! Ook als je geen melding krijgt, werkt de app. Je krijgt alleen een melding als je bij een appgebruiker in de buurt bent geweest die later corona bleek te hebben en dit doorgaf via de app. De app weet niet waar ik mij bevind. Feit! CoronaMelder werkt niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet waar je bent. Hoe gebruik je CoronaMelder? Download de CoronaMelder-app. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet. Volg de stappen in de introductieschermen. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest. Ontvang je een melding? Open CoronaMelder en lees wat je kunt doen en of je je moet laten testen. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app. Heb jij ‘m al? Sinds de lancering van de app hebben al meer dan 4,7 miljoen mensen de app gedownload. En ruim 140.000 mensen gaven via de app door dat ze besmet waren. Met de app kan je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te voorkomen. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Meer weten? Kijk op www.coronamelder.nl. Het bericht Wat weet jij van de CoronaMelder-app? Feiten en fabels op een rij verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
De tarotkaart die voor donderdag 15 april is getrokken is ‘Ridder van Pentakels'. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld? Deze tarotkaart staat voor: volharding en uithoudingsvermogen. Het zien van kansen en het bereiken van duurzame doelen. Liefde: betrouwbaarheid en veiligheid. Voor singles betekent deze ridder de kans op het krijgen van een vaste relatie. Werk: hard werken, betrouwbaarheid en inzicht krijgen. Ram Waarschijnlijk heb je net een prima punt gescoord. Na een energiepiek komt ook dat dal in zicht. Duik gewoon een paar dagen onder en richt je op het maken van een nieuwe to-do-lijst. Stier Andermans motieven ontcijferen kost veel zweetdruppels, en levert niets op. Weet dat de acties of praatjes van anderen alleen iets zeggen over die ánder. Wees de wijste, ga je eigen gang. Tweelingen Het daagt je vandaag waarschijnlijk dat jouw taken helemaal niet zo vervelend of lastig zijn als je dacht. Geef plannen en ambities niet op, maar pas ze aan aan de huidige realiteit. Kreeft Jij en je-weet-wel-wie lijken vandaag een goed geoliede machine. Is er iets dat in je achterhoofd rond blijft zoemen? Besteed er aandacht aan. De logica legt het nu af tegen je intuïtie. Leeuw Iedere vrouw heeft een gereedschapskist nodig. Hoe zit het met de jouwe? Je hebt waarschijnlijk best zin om in huis te klussen. Ga ervoor en geef je kozijnen een nieuwe lik verf. Maagd Staan er emigratieplannen op jouw duurzame menu, informeer dan eens bij ervaringsdeskundigen. En weet: je kunt Nederland wel ontvluchten, maar je komt jezelf overal tegen. Weegschaal Het goede humeur van iemand anders is besmettelijk. Zelfs onverwachte visite of belletjes brengen je niet uit balans. Ga niet te vroeg naar bed, je dierbare(n) genieten van je. Schorpioen Deze tarotkaart doet jouw verantwoordelijkheidsgevoel opvlammen. Een vleugje daarvan is mooi, maar schenk anderen ook vertrouwen en waardering. Ook zij weten van wanten. Boogschutter Iets dat je tot nu toe altijd op een bepaalde manier deed, is aan een update toe. Daaraan gaat wellicht wat discussie en ongemak vooraf. Pas je aan, maar niet ten koste van alles. Steenbok Een perfecte dag om je ondernemende schoenen aan te trekken en iets te doen wat je nog niet eerder deed. Alle begin is moeilijk, dus verplicht jezelf wel om die schoenen elke dag in te lopen. Waterman Heb je een geliefde, vertel dan eens – in woord en gebaar – wat je zo leuk aan diegene vindt. Jou kennende heb je daar al eens over nagedacht, vandaag vind je een creatieve manier. Vissen Ontmoetingen blijven vandaag niet oppervlakkig, gesprekken gaan ergens over. Je weet nu het beste uit de ander te halen, als je je richt op waar diegene al goed in is. Maak het groter! Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier > Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden. lees ook Déze 3 sterrenbeelden hebben een zware week voor de boeg Toe aan een kappersbeurt? Voor dit kapsel moet jij gaan volgens je sterrenbeeld Het bericht De tarotkaart van 15 april: “Lieve Weegschaal, ga niet te vroeg naar bed; je dierbare(n) genieten van je” verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
make-updoekjes
Ze lijken zo handig: make-updoekjes. Geen gedoe met losse wattenschijfjes en dure reinigingsmiddelen. Toch blijken ze helemaal niet zo goed te zijn voor je huid. En wel vanwege verschillende redenen. Make-updoekjes niet voldoende Doekjes werken prima als je alleen wat vuil van je gezicht wilt halen, maar echt reinigen is een ander verhaal. Dermatologe Archana Sangha: “Er blijven altijd nog make-uprestjes achter op je huid. Je kunt echt beter een cleanser gebruiken. Daarmee reinig je niet alleen je huid, maar je masseert je huid ook nog eens, wat zorgt voor een betere bloedcirculatie. Omdat de doekjes niet voldoende reinigen, kan het gebeuren dat je poriën verstopt raken. Dat kan op den duur zorgen voor (meer) puistjes.” Bijverschijnselen Ook zitten make-updoekjes vol oplosmiddelen en emulgatoren. Door alleen doekjes te gebruiken, stel je je huid bloot aan hoge concentraties reinigingsingrediënten die je daarna niet van je gezicht afspoelt. Daarbij komen verschijnselen als uitdroging, irritatie en overgevoeligheid bij doekjes ook veel vaker voor, omdat ze dus vrij veel conserveermiddelen bevatten. Die irriteren de huid nog meer. Ook UV-licht wordt een probleem als je dagelijks make-updoekjes gebruikt. De textuur van zo'n doekje is namelijk ontzettend ruw voor je gezicht. Hierdoor wordt de kans groter dat je de beschermlaag van je gezicht schrobt, waardoor je overgevoelig kunt worden voor UV-straling en/of vervuilende deeltjes in de lucht. Plakkerig laagje Reinigingsdoekjes beloven meestal je huid schoon achter te laten. Toch blijft er vaak een plakkerig laagje op je gezicht achter na het schoonmaken. Dat laagje trekt alleen maar weer meer bacteriën en verontreinigende stoffen aan, die als het ware op je huid blijven plakken. En gezien je in deze tijd ook makkelijk puistjes kunt krijgen van een mondkapje, wil je dat natuurlijk voorkomen. Opletten En tot slot: alle make-updoekjes zijn anders. Zo zijn doekjes met hypoallergene, geurloze reiniging een stuk beter voor je huid dan doekjes met alcohol en parfum. Vooral voor mensen met een gevoelige of droge huid is het opletten geblazen. Ze werken ideaal om je huid bijvoorbeeld op reis tussendoor even snel te reinigen, maar het blijft nog altijd het best om je gezicht met lauwwarm water en een goede cleanser schoon te maken. Benieuwd naar een alternatieve manier om je gezicht te reinigen als je beautyproducten op zijn? De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Hoe slecht is het om iedere dag je oren schoon te maken? 6 dingen die haarstylistes nóóit bij hun eigen haar zouden doen Bron: Huffpost, Grazia. Beeld: Shutterstock Het bericht Waarom je je gezicht beter niet met make-updoekjes kunt reinigen verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
We verlangen allemaal naar de zomer. Hoewel een vakantie in het buitenland er (voorals)nog niet in zit, is het toch slim om wat vakantiedagen op te nemen. Dankzij deze tips geniet je komend jaar van heel wat extra vrije dagen. Het lijkt misschien zonde om tijdens de coronacrisis vakantiedagen op te nemen, aangezien je praktisch nergens heen kunt. Maar toch is het wel slim om dit te doen, want tijdens die vrije dagen kun je jezelf weer helemaal opladen. Strategisch plannen Als je fulltime werkt en een werkweek van 40 uur hebt, heb je volgens de wet recht op 20 vakantiedagen. Veel werkgevers geven hun werknemers nog een paar extra vrije dagen, dit zijn de ‘bovenwettelijke vakantiedagen'. Door je verlofdagen strategisch op te nemen, kun je heel wat extra vrije dagen erbij sprokkelen. Mocht je 17 vakantiedagen tot je beschikking hebben, dan kun je dankzij een simpele truc daar maar liefst 31 dagen vrije dagen van maken. De truc is om je vakantiedagen slim op te nemen rond de officiële feestdagen. Voor deze feestdag hoef je geen vrij te nemen, wat betekent dat je met een paar verlofdagen al snel een hele week vrij bent. Klinkt goed, toch? Je hebt in 2021 drie verschillende opties: Optie 1: 5 extra vakantiedagen Wil jij in april nog wat last minute vrije dagen opnemen? Dan is het slim om dit in de laatste week te doen. Door 26, 28, 29 en 30 april vrij te nemen, ben je dankzij de weekenden en Koningsdag maar liefst 9 dagen vrij. Terwijl het je maar 4 vakantiedagen kost. Heerlijk! Optie 2: 8 extra vakantiedagen Op donderdag 13 mei is het Hemelvaart, dus door vrijdag de 14e vrij te nemen, kun je in ieder geval al genieten van een heerlijk lang weekend. Vervolgens is het op 23 en 24 mei Pinksteren. Neem je 17 tot en met 21 mei en 25 tot en met 28 mei vrij? Dan lever je in totaal 10 dagen in, terwijl je er 18 voor terugkrijgt. Zo kun je lekker in je tuin van de lente genieten. Optie 3: 10 extra vakantiedagen Wil je echt profiteren van extra vrije dagen? Dan kun je bovenop de dagen van optie 2 ook nog 10, 11 en 12 mei vrij nemen. Dan ben je maar liefst 23 dagen vrij, terwijl je slechts 13 vakantiedagen hebt opgenomen. Je kunt dan van 8 mei tot en met 30 mei vakantie gaan vieren. Have fun! Als je alles bij elkaar optelt, heb je voor 17 vakantiedagen maar liefst 31 dagen vrij in 2021. Maar dat betekent natuurlijk wel dat je tijdens de zomervakantie waarschijnlijk wat meer moet werken… 10 tips om in en rond je huis te doen met Pinksteren: De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Nu al je vakantiedagen opsparen voor later dit jaar: mag dat? Waarom het geen slecht idee is om toch nu je vakantiedagen op te nemen Bron: Grazia. Beeld: Getty Images. Het bericht Door déze 17 vakantiedagen op te nemen, ben je in totaal 31 dagen vrij verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Het is inmiddels dertig jaar geleden dat de dochter van John van den Heuvel (58) en zijn vrouw Mariette stilgeboren werd. Maar dat betekent niet dat het verlies er makkelijker op is geworden. Als Özcan Akyol het onderwerp aansnijdt in De Geknipte Gast (geknipt worden hoeft John immers niet) breekt de Telegraaf-verslaggever als hij een passage uit zijn eigen boek voordraagt. “Het moment dat het weer zoveel jaar geleden is, bijvoorbeeld haar sterfdag, blijft een zwarte dag”, zegt John met een gebroken stem. John van den Heuvel geëmotioneerd De passage uit het boek van John gaat als volgt: “Ons kindje heeft een enorme groeiachterstand en is zwaar gehandicapt. Dat blijkt uit de echo. We zijn kapot van verdriet en desperaat verlaten we met toestemming het ziekenhuis om het weekeinde thuis door te brengen. Nog slechter nieuws volgt maandag als we ons weer melden. Bij een navelstrengpunctie blijkt het hartje van ons dochtertje stil te staan.” Op 11 april 1991 kwam Kirsten na een voldragen zwangerschap van 9 maanden levenloos ter wereld. John geeft aan dat hij het moeilijk vindt om dit verhaal voor te lezen. “Weet je wat het is?” vertelt hij Özcan. “Het is gek, want het is al langer geleden. Het blijft toch een open wond.” John en zijn vrouw kregen daarna nog drie zoons gekregen, maar Kirsten voelt nog altijd als een onderdeel van het gezin. Jaarlijks bezoeken ze het graf van hun dochter. Stilstaan bij de sterfdag “Het was ons eerste kindje. Dan verheug je je daarop. Het duurde best lang voordat we zwanger werden, dus we waren zielsgelukkig”, vertelt John verder in het interview. Dat de ouders in spe pas in zo'n laat stadium ontdekten dat het helemaal mis was, was een enorme klap voor hen. Op 11 april stond John stil bij de geboortedag van Kirsten. Op Instagram schreef hij: ‘Onze Kirsten zou dus vandaag 30 jaar zijn geworden. Na Kirsten kregen we drie zoons, met wie we uiteraard zielsgelukkig zijn. Maar de korte tijd dat Kirsten in ons leven was, koesteren we nog altijd en zullen we nooit vergeten.' Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62) De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Drie maanden oude dochtertje van Jan Dulles plotseling overleden Ellemieke Vermolen deelt intieme foto van stilgeboren kindje Beeld: BrunoPress. Het bericht John van den Heuvel geëmotioneerd vanwege stilgeboren dochter verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Roxeanne Hazes (28) is één van de 800.000 kijkers die gisteren het eerste deel van de nieuwe, vierdelige serie over haar vader André Hazes (1951-2004) zag. De volkszanger zou dit jaar 70 jaar zijn geworden. Aan het begin van Kleine jongen: het echte leven van André Hazes werd Hazes' jongste dochter echter al direct met iets pijnlijks geconfronteerd: dierbare privébeelden die de zangeres zelf maakte, zijn zonder toestemming voor de documentairereeks gebruikt. Dat schrijft Roxeanne Hazes op Instagram. ‘Ik laat mij zelden uit over familiezaken', begint ze haar statement. ‘Maar ik voel me genoodzaakt om mij nu uit te spreken over het volgende.' Roxeanne Hazes gekwetst om Hazes-documentaire De zangeres benadrukt dat ze niet aan de reeks heeft meegewerkt. Eén van de redenen daarvoor is dat het volgens haar niet juist voelt om hierin te verschijnen. In het intro krijgt Roxeanne een klap te verwerken: beelden die zij van haar vader in de laatste fase van zijn leven met haar camcorder maakte en die haar heel dierbaar zijn, zijn tegen haar wens in gebruikt. ‘Dit is één van de laatste gesprekken tussen hem en mij. Deze beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn.' Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) Tekst gaat hieronder verder Via haar management heeft Roxeanne aan de producent van de André Hazes-documentaire (Vincent TV producties) laten weten dat ze niet akkoord gaat met het gebruik van haar beelden. ‘Het kwetst me dat deze wens is genegeerd en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt.' Geen contact met moeder Rachel Dat Roxeanne niet meewerkt aan de documentaire en momenteel geen contact heeft met moeder Rachel, heeft naar eigen zeggen niks met deze keuze te maken. ‘Dit is geen ordinaire pesterij. Ik vind oprecht dat deze reeks om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden, en dat ik minimaal meebeslis over wat er met privé-materiaal gebeurt.' Verder laat ze weten dat ze bepaalde fragmenten zelfs nog nooit gezien heeft. ‘Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.' De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook ‘Kleine jongen' van André Hazes gaat over déze zoon Rachel Hazes: “André en ik hebben altijd in het geheim contact gehouden” Beeld: BrunoPress. Het bericht Roxeanne gekwetst door gebruik privébeelden in nieuwe Hazes-docu verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Nieuwe apparaten – zoals koelkasten of vriezers – gebruiken minder energie dan oudere. Musetta Blaauw (38) kocht voor een tientje een elektriciteitsmeter, omdat ze wilde weten hoeveel stroom de 10 jaar oude apparaten in haar huis eigenlijk verbruikten. Inmiddels heeft ze flink bespaard dankzij deze ‘groene gewoonte'. Libelle samen met Rijksoverheid Musetta: “Ik zou iedereen aanraden een elektriciteitsmeter te kopen. Die stop je net als een wereldstekker tussen je apparaten en het stopcontact, op het scherm zie je hoeveel stroom je verbruikt. Het leverde bij ons thuis verrassende inzichten op.” Stekker eruit “Zo kwamen we erachter dat onze oude wasmachine ook als hij uitstaat een paar watt per uur verbruikt. Dat lijkt weinig, maar per jaar ben je zo €20,- tot €30,- kwijt. Alleen omdat je de stekker in het stopcontact laat zitten! Als je van alle apparaten de stekker eruit trekt, kan dat dus voor een aardige besparing zorgen.” Flink verbruik “Ook sloegen we aan het rekenen en kwamen we tot de conclusie dat we de oude wasmachine en losse vriezer beter konden vervangen. We hadden een tafelmodel vrieskast van 10 jaar oud, die 24 uur per dag aanstond. Wat een stroom verbruikte dat ding! We wilden de vriesruimte graag behouden, want we vinden het fijn om 1 keer per week brood te kopen en in te vriezen. Met 3 pubers en een kleuter heb je een flinke voorraad nodig.” Energielabel A “We besloten uiteindelijk de vriezer te vervangen voor een koelvriescombinatie met energielabel A (het meest zuinige energielabel voor koelkasten), nu kunnen we ook een voorraadje melk en groente inkopen. We gingen er dus op vooruit qua comfort én we verbruiken minder stroom. Binnen 2 of 3 jaar hebben we het spiksplinternieuwe apparaat terugverdiend. Zoveel energiezuiniger zijn de nieuwe modellen dus.” Een energiemeter laat zien hoeveel stroom je apparaten in huis gebruiken Beter voor het klimaat “Het is een flinke investering natuurlijk. En het voelt misschien gek om apparaten te vervangen als ze het nog doen, maar voor ons was de berekening snel gemaakt: dit scheelt ons minimaal €250,- per jaar aan elektriciteit. En koelkasten en vriezers zijn zoveel zuiniger geworden, dat vervanging uiteindelijk beter is voor het milieu. Zo dragen we gemakkelijk ons steentje bij aan het klimaat.” Meer groene gewoontes van Musetta Musetta heeft nog meer handige tips waarmee je gemakkelijk energie kunt besparen en vaak ook nog voordelig uit bent: Plaats een tijdsklok: “We hebben een tijdsklok op de boiler in de keuken gezet om elektriciteit te besparen. 's Nachts gebruiken we toch geen warm water.” Gebruik de droger minder: “De droger gebruiken we nauwelijks meer. Alleen nog voor de handdoeken, omdat ze anders zo ruw worden.” Minder vlees eten: “We eten een stuk minder vlees dan een paar jaar geleden. In de pastasaus doe ik nu in plaats van 500 gram, 200 gram gehakt.” Koop kleding die kwalitatief goed is: “Zo kunnen broertjes en zusjes het ook dragen. Dit stimuleren we ook in mijn kinderkledingwinkel in Groningen.” Verduurzaam verder: “We hebben zonnepanelen, een inductiekookplaat en een warmtepomp geïnstalleerd. Daardoor hebben we geen gasrekening meer en maar een minimale stroomrekening.” Energie én geld besparen Iedereen kan wel iets doen voor het verbeteren van het klimaat. Veel kleine stappen kunnen samen een groot verschil maken. Wil je ook energie én geld besparen? Kijk op iedereendoetwat.nl voor handige tips. Hier lees je ook meer over energielabels. Die geven aan hoe energiezuinig apparaten zijn. Het bericht Musetta verving een aantal oude elektrische apparaten en bespaart nu €250 aan stroom per jaar verscheen eerst op Libelle.
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
De laatste televisie-aflevering van de Kinderen van Ruinerwold is op woensdagavond uitgezonden. De ruim 1,2 miljoen kijkers zien in deze uitzending dat er een scheiding is ontstaan tussen de vier oudste en vijf jongste kinderen na de politie-inval in de boerderij: de jongeren blijven ferm achter de Ruinerwold-vader staan. Onverwachts heeft één van hen toch de boerderij verlaten. “Ook in mijn ervaring heeft mijn vader te veel dingen gedaan die niet te rechtvaardigen zijn. Ik woon daarom sinds kort niet meer bij hem”, luidt het bericht aan het einde van deze aflevering. Kinderen van Ruinerwold Gerrit Jan van D. kreeg met zijn in 2004 overleden vrouw negen kinderen. Met zes van hen woonde hij tien jaar lang afgezonderd op de boerderij in Ruinerwold. Vijf van de kinderen bleven tijdens en na de politie-inval achter hun vader staan. Ze brachten, zoals in de vierde aflevering van de documentaire te zien is, een statement naar buiten waarin ze hun broer die op de vlucht sloeg, veroordelen. Het is dus een onverwachte wending dat één van de jongeren tóch heeft besloten om de boerderij alsnog te verlaten. Het was immers hun wens om na de vrijlating van hun vader weer samen te wonen op de boerderij. Lees ook: Bizarre onthullingen in ‘De kinderen van Ruinerwold': slaan, wurgen en koude baden Oudste kinderen van Ruinerwold starten civiele rechtszaak De rechtbank oordeelde eerder dat de Ruinerwold-vader niet in staat is om zichzelf te verdedigen nadat hij in 2016 een beroerte kreeg. Niet alleen is hij half verlamd en kan hij amper praten, zijn zicht, geheugen en realiteitszin zijn aangetast. Daarop werd de strafzaak vorige maand stopgezet. Het weerhoudt de oudste kinderen er niet van om stappen te ondernemen. Ze starten een civiele rechtszaak tegen hem. Hun advocaat Caroline Jeekel vertelt in Op1: “De gerechtigheid, de erkenning. Dat is wat ze van meet af aan hebben gewild. Dat er een rechterlijk oordeel komt over wat er allemaal niet deugde.” Gerrit Jan staat niet onder curatele, vertelt ze. “Strikt genomen is hij dus handelingsbekwaam en zo iemand kan je dagvaarden.” Er komt overigens een extra online aflevering van ‘De kinderen van Ruinerwold', die gaat over de vlucht van de drie oudste kinderen. Het zijn gesprekken die te lang waren voor de serie, maar die documentairemaakster Jessica Villerius alsnog graag wil delen. De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook
do, 15 apr, 2021
Source: Libelle
Ben jij gemotiveerd tot op het bot, heb je ijzeren discipline en de wilskracht om een van de zwaarste opleidingen van Nederland te kunnen volbrengen? Jeroen van Koningsbrugge zoekt weer kandidaten voor een nieuw seizoen Kamp Van Koningsbrugge. Voor het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge is Jeroen van Koningsbrugge opnieuw op zoek naar vijftien ‘gewone burgers' die de loodzware opleiding van The Special Forces willen en kunnen volbrengen. De Special Forces worden ingezet bij geheime, risicovolle operaties, overal ter wereld. Kamp van Koningsbrugge De opleiding van deze militaire eenheid is niet alleen fysiek, maar ook mentaal loodzwaar en slechts 3 procent haalt uiteindelijk de groene baret. Denk jij deze opleiding aan te kunnen of ken je iemand die de uitdaging aan durft te gaan? Je kunt je nu opgeven voor het tweede seizoen. Aanmelden kan tot 31 juli via de website van het programma. De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Jeroen van Koningsbrugge deelt geinig oud kiekje: “Wat zag ik er geweldig uit” Vonk is overgeslagen tussen Kendra en Dennis uit ‘Kamp van Koningsbrugge' Bron en beeld: AVROTROS Het bericht Ben jij commando-waardig? Meld je aan voor een nieuw seizoen ‘Kamp van Koningsbrugge'! verscheen eerst op Libelle.
wo, 14 apr, 2021
Source: Libelle
René van der Gijp heeft het op televisie regelmatig over ‘die kleine van mij', maar inmiddels is zijn zoon Nicky al 20 jaar en dus helemaal niet zo klein meer. Nicky heeft ook al grote plannen om in de voetsporen van zijn vader te treden. René van der Gijp heeft twee zoons: Sanny (30) en Nicky (20). Zijn eerste zoon kreeg hij met zijn eerste vrouw Jacuqeline Laats, met wie hij van 1988 tot 1995 getrouwd was. In 2001 kreeg hij samen met Daniëlle Sijthoff zoon Nicky. Nicky woonde bij zijn moeder tot zij in 2016 onverwachts overleed. Toen nam René hem in huis. Daar vertelde hij toen over in een interview met het AD: “Hoe doe je dat met eten? Wassen? Schoonmaken? Lieve schat, ik leef al heel mijn leven alleen. Ik heb overdag zeeën van tijd om mijn was in het trommeltje te stoppen, ik beschik over een stofzuiger en ik kook. Ik maakte al eten voor mijn moeder en nu maak ik extra omdat Nicky bij me woont. Als je alleen woont, zit er ook onrust in je. Met wie ga ik uit eten? Met wie ga ik naar Scheveningen, waar ik een huisje heb? Met wie drink ik nog even een drankje? Nu is het gewoon duidelijk, dat doe ik met Nicky. Ik vind dat wel iets lekkers hebben.” Zoon René van der Gijp in zijn voetsporen Nicky timmert met zijn 20 jaar al hard aan de weg. De zoon van de oud-voetballer studeert journalistiek en ging in 2020 aan de slag als verslaggever voor het YouTube-kanaal ‘NieuwNieuws'. Dat bleek niet helemaal te zijn wat hij wil doen, hij wil liever de sportjournalistiek in. In Privé vertelt hij daarover: “Ik zou dolgraag de sportjournalistiek in willen of commentator worden bij de Formule 1. Dat lijkt mij geweldig. (…) Ik wil niet op mijn vaders succes teren, voor mij is het belangrijk dat ze mij beoordelen op wie ik ben en wat ik doe.” Zo ziet de zoon van René van der Gijp eruit: Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door 𝙽𝚒𝚌𝚔𝚢 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎𝚛 𝙶𝚒𝚓𝚙 (@nickyvandergijp) Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door 𝙽𝚒𝚌𝚔𝚢 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎𝚛 𝙶𝚒𝚓𝚙 (@nickyvandergijp) Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door 𝙽𝚒𝚌𝚔𝚢 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎𝚛 𝙶𝚒𝚓𝚙 (@nickyvandergijp) Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door 𝙽𝚒𝚌𝚔𝚢 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎𝚛 𝙶𝚒𝚓𝚙 (@nickyvandergijp) De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Zo ziet de kersverse verloofde van René van der Gijp eruit Zo ziet de dochter van Johan Derksen eruit Bron: AD.nl. RTL Boulevard. Beeld: Brunopress Het bericht Zo ziet de jongste zoon (20) van René van der Gijp eruit verscheen eerst op Libelle.
wo, 14 apr, 2021
Source: Libelle
Verschillende Britse royals brachten de dagen na het overlijden van prins Philip mooie statements naar buiten. Prins William, prins Harry en prinses Eugenie schreven prachtige woorden over hun opa. Nu deelt de koninklijke familie ook een aantal mooie foto's uit de oude doos. Om prins Philip te eren deelt de Britse koninklijke familie woensdag een aantal nooit eerder vertoonde familiefoto's op social media. “Vandaag delen we een aantal foto's van de hertog van Edinburgh, om hem te herdenken als vader, grootvader en overgrootvader”, schrijven ze op Twitter. Privéfoto's van prins Philip Op een van de privéfoto's zijn koningin Elizabeth en prins Philip samen met hun zeven achterkleinkinderen te zien. Kate Middleton maakte de foto in 2018 op Balmoral Castle. Het andere plaatje werd drie jaar eerder ook daar genomen. The Queen and The Duke of Edinburgh surrounded by seven of their great-grandchildren at Balmoral Castle in 2018. ©️ The Duchess of Cambridge pic.twitter.com/xMmbzfDHwL — The Royal Family (@RoyalFamily) April 14, 2021 Today we share, along with Members of The @RoyalFamily, photographs of The Duke of Edinburgh, remembering him as a father, grandfather and great-grandfather. 📷 This picture was taken at Balmoral in 2015. pic.twitter.com/HxNfrL21xU — The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) April 14, 2021 De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! lees ook Prins Harry herdenkt grootvader Philip: “Barbecuekoning, grappenmaker en brutaal tot het einde” Met deze lieve foto staat prins William stil bij het overlijden van zijn grootvader prins Philip Bron: Twitter. Beeld: Getty Het bericht Britse koninklijke familie deelt liefdevolle privéfoto's ter nagedachtenis aan prins Philip verscheen eerst op Libelle.
wo, 14 apr, 2021
Source: Libelle
Free Web Hosting