Kick Out Zwarte Piet heeft geen vertrouwen in politie, gaat zelf beveiliging regelen

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat zijn eigen beveiliging regelen. Dat bevestigt voorman Mitchell Esajas na berichtgeving van nu.nl. “Onze ervaring is dat de politie en overheid de concrete bedreigingen tegen ons niet serieus nemen”, zegt Esajas. “Het wordt steeds gevaarlijker voor ons.”

KOZP zegt er niet zeker van te zijn dat de overheid de veiligheid van demonstranten kan garanderen. De actiegroep gaat de komende weken in twaalf gemeenten protesteren bij de Sinterklaasintocht.

Het besluit om de eigen bescherming te regelen komt nadat een vergadering van de actiegroep vrijdagavond in Den Haag gewelddadig werd verstoord. Daarbij werden ruiten ingegooid, een auto vernield en vuurwerk afgestoken.

Aangifte

Vijf mannen werden gearresteerd, van wie er inmiddels vier zijn vrijgelaten. Ze worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting.

KOZP maakt verder via Twitter bekend aangifte te doen tegen de Haagse ondernemer John van Zweden. Die plaatste oproepen op Twitter om te protesteren tegen de bijeenkomst en KOZP “met pek, veren en nog meer shit de stad uit te donderen”.

Die oproepen zijn nu verwijderd. Van Zweden wordt op het sociale medium beschuldigd van zijn “opruiende rol” bij het incident. Hij liet gisteren weten dat hij iedere vorm van geweld afkeurt. “Ik geef geen reacties meer op deze kwestie. Ben er nu wel klaar mee”, schreef hij aan de NOS.

Bron: NOS.nl
Klik op de afbeelding voor het originele artikel op nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Free Web Hosting