Honderden kilo’s goud en wapens gevonden bij afvalbedrijf Venlo

Bij de inval in een recyclingbedrijf in Venlo zijn honderden kilo’s goud gevonden ter waarde van miljoenen euro’s. Ook zijn tien vuurwapens en munitie ontdekt, net als zeventien horloges van onder meer Rolex en Audemars Piguet.

Zaterdag was al bekend dat bij de inval door de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s contant geld en enkele dure auto’s in beslag zijn genomen. Het gaat onder meer om een Maserati, Ferrari en een Porsche. De in beslag genomen spullen hebben een totale waarde van 10 miljoen euro.

Witwassen

De opmerkelijke vondst werd gedaan met behulp van geavanceerde apparatuur van Defensie. Ook drie woningen van personeelsleden zijn doorzocht. Twee werknemers zijn aangehouden.

Het Limburgse metaalbedrijf wordt verdacht van het witwassen van criminele geldstromen, valsheid in geschrifte, heling en milieudelicten. Vermoedelijk voert het metaalrecyclingsbedrijf geen correcte afvaladministratie en wassen ze via het bedrijf criminele gelden wit.

Container vol oude munitie

De afvalberg van metalen zou hoger zijn dan 10 meter en dat mag niet volgens de vergunning. Ook zou er afval liggen op naastgelegen percelen.

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is ingeschakeld om een container vol oude munitie en mortieren onschadelijk te maken.

Bron: NOS.nl
Klik op de afbeelding voor het originele artikel op nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Free Web Hosting