Festivals Gelderland tijdelijk stilgelegd in verband met noodweer

In Gelderland zijn verschillende festivals stilgelegd in verband met zware onweersbuien. Het ASM Festival in Arnhem is kort onderbroken geweest en ook het Openlucht Filmfestival in die stad is tijdelijk ontruimd. Ook de slotavond van de jaarlijkse Heideweek in Ede is verstoord door het weer.

Omroep Gelderland meldt dat de Nederlandse band Racoon aan het spelen was toen het weer omsloeg. Zanger Bart van der Weide zei daarop het optreden te moeten stoppen uit vrees getroffen te worden door het onweer. “We gaan zo door, maar nu niet. Het is te gevaarlijk”, zei hij.

Bezoekers moesten daarop weg van het podium en andere metalen constructies. Na de korte onweersbuien kon het uitverkochte festival, waar zo’n 12.500 mensen zijn, weer verdergaan.

Ook het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn heeft de avondprogrammering onderbroken. Nadat het festivalterrein was ontruimd, zijn bezoekers opgevangen in de entreetent. De film The Lion King begint later.

In Ede is een optreden van zangeres Edsilia Rombley afgelast. Zij trad daar op op de slotavond van de jaarlijkse Heideweek.

Op de Waalkade in Nijmegen zijn een aantal terrassen omvergeblazen door de harde wind. Volgens ooggetuigen is er een windhoos over de kade geraasd. “We waren wat in de stad aan het drinken toen er ineens een windhoos om de hoek kwam. Nam de hele Waalkade mee. Alles ligt in puin”, zegt een ooggetuige tegen Omroep Gelderland.

Bron: NOS.nl
Klik op de afbeelding voor het originele artikel op nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Free Web Hosting