Duitsland roept Rusland op demonstranten vrij te laten

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken roept Rusland op haast te maken met de vrijlating van alle vreedzame demonstranten die gisteren werden aangehouden bij protestacties in Moskou. Volgens Duitsland staan de arrestaties in geen verhouding tot het vreedzame karakter van de protestactie.

Bij verschillende demonstraties tegen de uitsluiting van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen werden volgens de onafhankelijke waarnemingsorganisatie OVD-Info ruim duizend mensen opgepakt. De Russische autoriteiten spreken over 600 aanhoudingen. Vorig weekend werden bij een protest ook al ruim duizend mensen gearresteerd.

Rusland schaadt met de arrestaties de grondrechten van haar burgers, stelt Buitenlandse Zaken in Berlijn. Daarnaast zou Rusland zich schuldig maken aan de schending van internationale afspraken over het waarborgen van de vrijheid van meningsuiting en eerlijke verkiezingen.

Nieuw protest

Volgens OVD-Info zijn de meeste gearresteerden inmiddels vrij gelaten en hebben uiteindelijk negentien mensen de nacht in de cel moeten doorbrengen. De organisatie zegt dat de politie de telefoons van een aantal betogers in beslag heeft genomen. Ook zou hun de toegang tot een advocaat zijn geweigerd.

De oppositie wil volgend weekend opnieuw de straat op gaan.

Op deze beelden is te zien hoe demonstranten worden aangehouden:

Bron: NOS.nl
Klik op de afbeelding voor het originele artikel op nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Free Web Hosting